Variantie

Wanneer je gaat spelen op een gokkast, videoslot of fruitmachine, dan kun je te maken krijgen met drie verschillende soorten spellen. We hebben het dan met name over de hoeveelheid winnende combinaties je zult krijgen tijdens het spelen en de hoogte van de bedragen die je met elke winnende combinatie zult maken. Veel spelers denken dat dit allemaal geheel willekeurig is en dat klopt slechts voor een deel. De Random Number Generator is een stukje software dat ervoor zorgt dat alle uitkomsten geheel willekeurig en dus eerlijk zijn. Het lijkt een kwestie van geluk hebben, maar ook dat klopt niet helemaal. Er zit namelijk nog meer software in een spel en spellen worden op een bepaalde manier ingesteld. De variantie is een instelling die door de spelontwikkelaar in het spel wordt gebouwd en die bepaalt hoeveel winnende combinaties er met welke regelmaat vallen en de hoogte van de winnende combinaties. Wie bekend is met variantie, zal beter in staat zijn een spel te kiezen dat aansluit bij zijn of haar budget en voorkeuren.

Spellen met een hoge variantie

Wanneer je een videoslot of gokkast met een hoge variantie speelt, dan zul je merken dat de machine voornamelijk veel kleine prijsjes geeft. Zo af en toe valt er een wat grotere winst, maar daar moet je in de praktijk doorgaans wel even op wachten. Spelers die dit soort spellen spelen en hierbij hoge inzetten gebruiken, zullen moeten beschikken over een flinke bankroll. De kleine prijsjes zullen namelijk niet voldoende zijn om het speeltegoed in balans te houden. De hoge winsten die zo af en toe vallen zullen het verlies doorgaans niet compenseren. Het is dus niet verstandig om spellen met een hoge variantie te kiezen, wanneer je een klein budget hebt en graag hoge inzetten doet. Speel je met zeer lage inzetten, dan moet je echt geluk hebben om uiteindelijk wat winst te kunnen maken.

Spellen met een lage variantie

Bij spellen met een lage variantie, zul je ook regelmatig kleine bedragen winnen. Daarnaast vallen er wat meer middelgrote prijzen. Zeer flinke bedragen komen echter niet zo heel vaak voor, maar wie het geluk heeft, maakt wel degelijk kans om op dit soort spellen winst te maken. Op spellen met een lage variantie, loop je het minste risico. Je speeltegoed zal door de regelmatigheid van kleine en middelgrote prijzen lekker in balans blijven. De grotere winnende combinaties zullen dan voor de winst moeten zorgen. Spellen met een lage variantie beiden heel veel entertainment en je kunt er ook veel langer op spelen. Het zijn dan de meest ideale spellen voor nieuwe spelers in het online casino.

Spellen met een gemiddelde variantie

Besluit je om te spelen op een spel met een gemiddelde variantie, dan zul je in de regel meer grotere en middelgrote prijzen winnen. Het verschil met hoge variantie spellen, is dat deze prijzen niet al te lang op zich laten wachten, maar er ook in vergelijking veel minder lage prijsjes zullen vallen. Omdat je veel gemiddelde prijzen krijgt, zal ook bij dit soort spellen je speeltegoed aardig in balans blijven. Ook op gemiddelde gokkasten doe je dus lang met je geld en vermaak je jezelf doorgaans een stuk beter dan op spellen met een hoge variantie.Helaas wordt de variantie van een gokkast of videoslot niet door de spelontwikkelaar vrijgegeven.

Gelukkig kun je deze informatie wel vinden op allerlei websites met reviews van gokkasten. Lees deze dus altijd even door wanneer je een spel hebt gevonden dat je leuk lijkt om te spelen. Je weet dan precies wat je wel en wat je niet mag verwachten van de gokkast, videoslot of de fruitmachine.